De hoeveelheden in dit recept zijn overigens gebaseerd op het buffet waar ik het gisteren over had.
Pastasalade met venkel en zalm
(6 personen)- 500 gram penne
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 dl crème fraîche
- 1 dl yoghurt
- 4 eetlepels fritessaus
- peper, zout
- 200 gram gerookte zalm, in reepjes
- 1 bosje dille, fijngehakt (± 20 gram)
- 1 venkelknol (± 350 gram), in kwarten en vervolgens flinterdun gesneden
Kook de penne precies gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng ondertussen de crème fraîche, yoghurt, fritessaus, peper en zout en een kwart van de dille door elkaar in een kommetje.
Spoel de gare pasta af met koud water. Meng met de olie en de helft van de dressing.
Meng vlak voor het serveren de pasta met de rest van de dressing, de zalm, de venkel en de rest van de dille.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten