Bietenvenkelsoep
(ongeveer 1,5 liter soep)- 1 ui, gesnipperd
- 25 gram boter
- peper, zout
- 400 (rauwe) bietjes, geschild en in kleine in stukjes
- 300 gram venkel, in stukjes
- 1 liter kokend water
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
Laat de boter smelten in een soeppan. Fruit de ui even aan, maar laat deze niet bruin worden. Bestrooi de ui met zout en peper en laat de ui, met de deksel op de pan, op het laagste pitje, 5 minuten zweten. Voeg vervolgens de blokjes biet en venkel toe. Schep even goed om. Voeg dan het kokende water en de bouillonblokjes en tijm toe. Laat ongeveer 15 minuten koken totdat de groente gaar is.
Pureer de soep - in gedeelten - in de blender. Doe de soep terug in de pan. Proef of er nog peper of zout bij moet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten