maandag 11 oktober 2010

Penne met venkel en zalm

Mannetje Q wordt helemaal enthousiast als we dit eten: èn pasta èn zalm. De zalm kwam deze keer uit een pakje en niet uit de rookpan. Iets minder lekker, maar wel een stukje sneller.

Penne met venkel en zalm

(2 personen)
  • 150 - 200 gram penne
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 venkelknol (± 350 gram) in kleine stukjes
  • eventueel scheutje martini
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 tomaat, in stukjes
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • 100 ml crème fraîche
  • (cayenne)peper, zout
  • 100 gram gerookte zalm, in reepjes
Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de venkel toe en bak 2-3 minuten. Voeg ± 3 lepels water (of de martini) en het citroensap toe, wat peper en zout en doe de deksel op de pan. Laat 5 minuten zachtjes smoren.
Breng het water voor de pasta aan de kook en kook volgens de aanwijzing op de verpakking net gaar. 
Doe de tomaat en crème fraîche bij de venkel. Laat 3 minuten pruttelen. Roer als laatste de bieslook en zalm erdoor en proef of er nog zout of (cayenne)peper bij moet. 
Giet de pasta af en meng deze door de saus. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen