Dit was een bijgerecht bij saté en (zelfgesneden) patat. Ook hadden we er een klein beetje boerenkool bij. Niet verwerkt in een stamppot, maar gekookt en gepureerd met een klein beetje room en wat nootmuskaat. Binnenkort zal ik hierover wat meer schrijven.
Pompoencurry
(3-4 personen)- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 cm verse gemberwortel, geraspt
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram pompoen, in blokjes
- 150 ml kokosmelk
- zout
- 1/2 theelepel sambal
Verhit de olie in een braadpan. Voeg ui, gember en knoflook toe en fruit een paar minuten. Voeg dan de pompoen en kokosmelk toe. Voeg ook ± 3 lepels water toe. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat zo´n 10 minuten sudderen totdat de pompoen gaar is. Dit is afhankelijk van de gebruikte pompoensoort en van hoe groot je de blokjes hebt gesneden. Voeg als laatste de sambal en naar smaak zout toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten