Niet helemaal meer in het seizoen. Maar als je goed kijkt kun je op de foto nog wel wat (herfst)zonnestraaltjes zien.
Mijn laatste basilicum zit er in verwerkt en de tomaten komen van de markt. En waar de markt ze vandaan had dat weet ik niet. Als de tomaten niet supperrijp en zoet zijn, kun je eventueel een lepeltje suiker toevoegen (of een lepel tomatenketchup) voor een zoetere tomatensmaak.
Tomaatbasilicumsoep
(± 1,2 liter)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 ui, gesnipperd
- 100 gram wortel, in blokjes
- 1 teentje knoflook
- peper, zout
- 1 kg tomaten, in stukken
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 liter kokend water
- 25 gram basilicum
Verwarm de olie in een grote pan. Voeg de ui, wortel en knoflook toe. Bestrooi met wat zout en flink wat peper. Doe een deksel op de pan en laat op laag vuur 10 minuten heel zachtjes garen.
Voeg de tomaten, water en bouillonblokjes toe. Breng weer aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
Voeg dan de basilicum toe en pureer in een blender. Wrijf de soep daarna door een zeef.
Proef of de soep goed op smaak is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten