Voor de verhoudingen heb ik mijn Nigella Lawsonkookboeken weer eens doorgebladerd. Zij bakt al haar cheesecakes au-bain-marie in de oven, maar dat vond ik teveel gedoe. Dat gepiel met plastic folie en aluminiumfolie.
Gebakken kwarktaart met bosbessen
(springvorm doorsnee 23 cm)- 60 gram boter
- 60 gram suiker
- 1 ei
- 45 gram zelfrijzend bakmeel
- 15 gram cacao
- 200 gram roomkaas
- 100 gram suiker
- 500 gram kwark
- 3 eieren
- 1 eetlepel custardpoeder
- 1 theelepel oranjebloesemwater
- 125 gram bosbessen
Bekleed een springvorm met bakpapier. Klop de boter zacht met de suiker. Klop dan het ei erdoor. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de cacao erboven en meng door elkaar. Smeer het beslag over de bodem van de springvorm. Bak de cakebodem 15 minuten op 180C.
Roer ondertussen de roomkaas met de suiker tot een glad mengsel. Roer dan de kwark erdoor. Klop de eieren in een apart kommetje even los en meng dan door het kwarkroomkaasmengsel. Zeef het custardpoeder hierboven en roer het er dan door en wrijf de klontjes fijn. Roer als laatste het oranjebloesemwater en de bosbessen erdoor. Je kan het mengen van de roomkaas het best met de hand doen. Met een mixer breng je er meer lucht in, zodat de kans op barstjes in het kaasmengsel groter is.
Giet het kwarkmengsel in de vorm. Bak de taart op 180C in 60-75 minuten gaar. De vulling moet net stevig aanvoelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten