Omdat mijn mal - ik gebruik gewoon de papieren print - vaak aan de marsepein bleef kleven heb ik deze keer iets nieuws geprobeerd. Ik heb het plaatje met een heel klein beetje neutrale olie ingewreven. En het heeft gewerkt. Ik kon het plaatje zo van de marsepein aftrekken.
Chocoladetaart (met dinoplaatje)
(springvorm met doorsnee 22 cm)- 3 eieren
- snufje zout
- 15 gram maizena
- 15 gram cacao
- 60 gram bloem
- 150 ml slagroom
- 110 gram pure chocolade, fijngehakt
- 1/2 eetlepel sinasappellikeur
- 10 gram eiwitpoeder
- 60 ml gekookt en afgekoeld water
- 300 gram poedersuiker
- 75 gram marsepein
- levensmiddelenkleurstof
Voor de taartbodem:
Verwarm de oven voor op 150 C graden.
Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn voordat je ze gaat kloppen. Klop de eieren met de suiker en het snufje zout minstens 10 minuten totdat ze lichtgeel en schuimig zijn. Zeef maizena, cacao en bloem boven dit mengsel en spatel het erdoor heen. Schep het beslag in een ingevette springvorm. Bak het biscuitdeeg volgens het volgende schema: 13 minuten 150 C, 13 minuten 165 C, 13 minuten 175-180 C. Laat de taartbodem afkoelen en snijd hem daarna in twee lagen.
Voor de chocoladevulling (ganache):
Verhit de slagroom tot net onder het kookpunt. Roer de chocolade erdoor en meng tot een egaal mengsel. Doe over in een kom. Doe de likeur erbij. Klop het mengsel terwijl het afkoelt totdat het stijf genoeg is om te smeren maar niet meer uitloopt. Verdeel de ganache over de onderste helft van de taart en dek af met de bovenste taarthelft.
Voor de royal icing:
Meng het eiwitpoeder met het water. Laat dit ongeveer een uur staan. Klop het dan, samen met de poedersuiker tot stijve pieken. Kleur eventueel met levensmiddelenkleurstof. Bestrijk de taart met het glazuur.
Met deze hoeveelheid kun je zeker 2 taarten glazuren. Ik heb nog niet uitgeprobeerd of het ook lukt om de helft te maken. Je hebt namelijk wel een zekere hoeveelheid nodig om goed te kunnen kloppen.
Voor het dinoplaatje:
Kleur de marsepein met levensmiddelenkleurstof en kneed goed door. Of gebruik kant-en-klare gekleurde marsepein. Zoek een leuk plaatje uit dat makkelijk uit te snijden is. Rol de marsepein uit op bakpapier, siliconenfolie of iets dergelijks. Leg het plaatje op de marsepein en snijd uit. Leg het marsepeinen plaatje op de taart.
Omdat mijn mal - ik gebruik gewoon de papieren print - vaak aan de marsepein bleef kleven heb ik deze keer iets nieuws geprobeerd. Ik heb het plaatje met een heel klein beetje neutrale olie ingewreven. En het heeft gewerkt. Ik kon het plaatje zo van de marsepein aftrekken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten