zaterdag 9 oktober 2010

Bietengemberrelish

Een relish is een soort chutney. Deze is erg lekker bij paté. Of op een boterham met een plak kaas.

Dit recept heb ik tijdens mijn Ballymaloeperiode gemaakt. En nu dus weer met bietjes uit eigen tuin.

Bietengemberrelish

  • 30 gram boter
  • 200 gram ui, gesnipperd
  • 3 eetlepels suiker
  • zout, peper
  • 450 gram rauwe rode biet, geschild en geraspt
  • 25 ml rode wijnazijn
  • 120 ml rode wijn
  • 2 theelepels verse gemberwortel, fijngeraspt
Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem. Fruit de ui even aan en laat deze dan op heel laag vuur 15 minuten smoren. Voeg de rest van de ingredienten toe en roer door elkaar. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen totdat het meeste vocht verdampt is. Als het te droog wordt, kun je een klein scheutje water toevoegen. 

Als je dit in gesteriliseerde potjes schept, kun je dit lang bewaren.  

1 opmerking:

  1. Goedendag

    Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

    We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

    Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

    Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

    Met vriendelijke groeten

    Vincent

    http://nl.petitchef.com

    BeantwoordenVerwijderen