vrijdag 8 oktober 2010

Pompoenwortelsoep met gember

Ik had weer een mooie pompoen uit mijn tuin. Een deel is op de pizza (met venkel en geitenkaas) beland en van de rest heb ik, samen met de laatste paarse wortels, soep gemaakt.

Pompoenwortelsoep met gember

(± 2 liter)
  • 20 gram boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 kleine aardappel, in blokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm verse gemberwortel, fijngeraspt
  • peper, zout
  • 1,5 liter kokend water
  • 500 gram pompoen, in blokjes
  • 250 gram wortel, in blokjes
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • scheutje citroensap
Smelt de boter in een soeppan maar laat niet bruin worden. Fruit de ui, aardappel, knoflook en gember even aan. Bestrooi met flink wat peper en wat zout. Laat, met het deksel op de pan, 10 minuten op het laagste vuur zachtjes zweten. 
Voeg de pompoen, wortel, water en bouillonblokjes toe. Breng weer aan de kook en laat 10-15 minuten zachtjes koken totdat de groente zacht is. 
Pureer de soep - in gedeelten - in de blender. Roer de lepel gembersiroop en een scheutje citroensap erdoor en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen