dinsdag 1 februari 2011

Salade van rode kool met appel en gember

Een hele rode kool is best veel. Zeker als je er salade van maakt. Dus daarom nog een variant. Deze keer met appel en gember. Een eventueel restje smaakt de volgende dag nog prima bij je lunchboterhammetjes met kaas.



Salade van rode kool met appel en gember

  • 250 gram rode kool
  • 1 appel
  • 2 gemberbolletjes
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 eetlepels yoghurt
  • peper, zout
Snijd de nerf uit de kool en snijd de kool in hele dunne reepjes. 
Was de appel, maar schil hem niet. Snijd in vier parten, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in dunne schijfjes.
Snijd de gember in kleine stukjes. Meng gembersiroop, yoghurt en peper en zout tot een dressing. Roer de gemberstukjes erdoor.
Meng de dressing door de rode kool. Schep de appelpartjes er voorzichtig door. 
Eventueel kun je er nog een handje gebroken cashewnoten over strooien. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen