zaterdag 26 maart 2011

Cake met kokoskruimellaag

Tijd om weer eens iets kleins te bakken. Met klein bedoel ik dan cakejes, brownies en dergelijke. Want echt klein is dit nu ook weer niet. Ik kon er in elk geval 20 stukken van snijden.




Cake met kokoskruimellaag

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - rechthoekige vorm ± 20 bij 30 cm)
  • 150 gram boter, op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • rasp van 1 citroen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels melk
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 75 gram bloem
  • 75 gram suiker
  • 75 gram koude boter, in kleine blokjes
  • 50 gram geraspte, gedroogde kokos
Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de zijkanten in met wat gesmolten boter en bestuif met bloem.
Klop de boter met de suiker zacht en tot een homogeen mengsel. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Klop de melk, het citroensap en -rasp erdoor. Meng dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda erdoor. Verdeel het beslag over de vorm en strijk het gelijkmatig uit. 
Verwarm de oven voor op 200C. 
Maak het kruimelmengsel door de bloem en suiker te mengen. Meng er dan de boterblokjes door. Mix in de keukenmachine tot een kruimelig mengsel. Zorg dat je niet te lang mixt. Je kan dit ook met de hand doen door met 2 messen de boter door het suikerbloemmengsel te snijden. Meng de kokos door het kruimelmengsel. Bestrooi de bovenkant van het beslag met het kruimeldeeg.
Bak de cake in 40-45 gaar en lichtbruin. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen