Brood gevuld met ui, geitenkaas en appel
(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 2 broden)- 600 gram bloem
- 100 gram volkorenmeel
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels suiker
- 10 gram droge gist
- 2 + 1 eetlepels olie
- 425 ml (handwarm) water
- 2 rode uien, in ringen
- peper
- 50 gram zachte geitenkaas
- 1/2 appel
- blaadjes van 2 takjes munt
Doe bloem, zout, suiker, gist, 2 eetlepels olie en water in de kom van de broodbakmachine. Zet op het deegprogramma, en laat 8-10 minuten kneden. Doe het dan over in een ingevette kom en dek af met plastic folie. Laat ± 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
Bak ondertussen de uien in de resterende lepel olie op laag vuur zacht. Maal er wat peper over. Laat afkoelen op een bordje. Verbrokkel de geitenkaas. Snijd de appel in blokjes. Hak de munt fijn.
Leg het gerezen deeg op een werkvlak en verdeel in 2 gelijke delen. Leg 1 deel even apart en zet hierover de kom op zijn kop. Rol het ene deel uit tot een lap van ± 20 (breedte) bij 40 cm. Verdeel het deeg denkbeeldig in de lengte in drieën. Verdeel de helft van ui, kaas, appel en munt over de middelste strook, maar houd de bovenste en onderste 3 cm vrij. Snijd deze 3 cm van de denkbeeldige lijn in, en klap de flapjes die je nu hebt gekregen om de vulling heen. Maak in de linker en rechter flap schuine
inkepingen, zo om de 2 cm. Deze vouw je om en om (eerst links, dan rechts, dan links enz.) over de vulling heen.
Maak zo ook het andere brood. Leg de broden voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met een theedoek en laat nog een uur rijzen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten