In het recept heb ik mosterd met zongedroogde tomaat verwerkt. Er stond nog ergens een potje in de koelkast, dat toch een keer ergens voor gebruikt moest worden. Dit kun je vervangen door een wat grove mosterd en 2-3 fijngesneden gedroogde tomaatjes. Of je gebruikt een van beiden.
Canneloni met tonijn
(2 personen)- 10-12 cannelonirolletjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 250 gram prei
- 1 gele paprika
- 1 blikje tonijn
- 2 eetlepel crème fraîche
- 1 volle theelepel mosterd met gedroogde tomaat
- peper, zout
- 20 gram boter
- 20 gram bloem
- 2 dl melk
- 75 gram geraspte kaas
Was de prei. Snijd de echt lelijke stukken weg. Verder kun je alle groen prima gebruiken. Snijd de prei in de lengte in vieren. Snijd de prei vervolgens alsof je er ringetjes van zou snijden. Je moet namelijk echt kleine stukjes krijgen.
Was de paprika. Verwijder de zaadjes. Snijd de paprika ook in kleine stukjes. Denk eraan dat ze in de rolletjes moeten passen.
Verhit de olie in een braadpan. Pers het teentje knoflook hierin uit en fruit dit 2-3 minuten. Voeg dan prei en paprika toe. Bak een paar minuten en voeg dan een klein beetje water toe en laat nog een paar minuten smoren. Doe over in een kom.
Smelt de boter in een kleine steelpan. Voeg de bloem toe en roer tot een bal. Laat heel even garen. Voeg dan scheutje voor scheutje de melk toe. Blijf roeren zodat je een saus zonder klontjes krijgt. Laat de helft van de kaas in de saus smelten. Maal ook wat peper erdoor.
Maak de tonijn fijn en meng deze door prei en paprika. Roer ook crème fraîche en mosterd erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Vul de cannelonirolletjes met dit mengsel.
Leg de gevulde rolletjes in een ovenschaal. Giet 2-3 lepels water erbij. Bedek ze met de saus. Strooi de rest van de geraspte kaas erover. Bak de rolletjes in een oven van 180C in 25-30 minuten gaar. Zet eventueel nog een paar minuten onder de grill voor een bruin korstje. Of gebruik de combimagnetron: 180C en 360 W - dan is 10-15 minuten genoeg.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten