Zoete aardappel en courgette in kokossaus
(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - bijgerecht ± 4 personen)- 2 zoete aardappels (bataten) (± 300 gram)
- 1 courgette (± 350 gram)
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 cm verse gemberwortel, geraspt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 groene peper, zonder zaadjes, fijngesnipperd
- 100 ml dikke kokosmelk
- 1 gedroogd limoentje
- zout of vissaus naar smaak
- fijngehakte verse koriander
Schil de aardappel en snijd in blokjes van ± 1,5 bij 1,5 bij 1,5 cm.
Snijd de courgette in even grote stukjes.
Breng water aan de kook. Kook hierin de aardappel ± 5 minuten tot ze bijna gaar is. Schep met een schuimspaan op een bord en kook de courgette 3 minuten. Giet af en bewaar zolang op een bord.
Verhit de olie in een hapjespan. Fruit gember en knoflook 2 minuten. Voeg dan de peper toe en bak een minuut mee. Doe dan de kokosmelk, het limoentje en 100 ml water erbij. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout of vissaus.
Breng de saus (opnieuw) aan de kook. Voeg zoete aardappel en courgette toe. Schep voorzichtig om en laat goed warm worden. Bestrooi met fijngehakte koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten