zaterdag 19 maart 2011

Zoete aardappel en courgette in kokossaus

Geregeld zie ik zoete aardappels op de markt liggen. Volgens mij heb ik dat nog nooit gegeten. In elk geval nog nooit zelf klaargemaakt. Dus daar werd het wel een keer tijd voor. Dit heb ik er mee verzonnen. Manlief dacht dat het pompoen was, en daar leek het ook op. Niet echt heel bijzonder. Gewoon nog een paar keer kopen, en er een aantal verschillende dingen mee maken, en dan kijken of het dan nog steeds net pompoen is. Voordeel is wel dat een zoete aardappel een stuk kleiner is dan een pompoen, dus dat kan wel eens handig zijn.



Zoete aardappel en courgette in kokossaus

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - bijgerecht ± 4 personen)
  • 2 zoete aardappels (bataten) (± 300 gram)
  • 1 courgette (± 350 gram)
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 groene peper, zonder zaadjes, fijngesnipperd
  • 100 ml dikke kokosmelk
  • 1 gedroogd limoentje
  • zout of vissaus naar smaak
  • fijngehakte verse koriander
Schil de aardappel en snijd in blokjes van ± 1,5 bij 1,5 bij 1,5 cm. 
Snijd de courgette in even grote stukjes.
Breng water aan de kook. Kook hierin de aardappel ± 5 minuten tot ze bijna gaar is. Schep met een schuimspaan op een bord en kook de courgette 3 minuten. Giet af en bewaar zolang op een bord.
Verhit de olie in een hapjespan. Fruit gember en knoflook 2 minuten. Voeg dan de peper toe en bak een minuut mee. Doe dan de kokosmelk, het limoentje en 100 ml water erbij. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout of vissaus. 
Breng de saus (opnieuw) aan de kook. Voeg zoete aardappel en courgette toe. Schep voorzichtig om en laat goed warm worden. Bestrooi met fijngehakte koriander. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten