Deze keer heb ik zowaar een recept echt bijna helemaal gevolgd. Zelfs de olijven heb ik gebruikt. Eigenlijk hou ik daar niet zo van, maar in dit recept was het best lekker. Ik had alleen geen ingemaakte citroenschil, dus heb een beetje fijngehakte verse citroen toegevoegd. En ik heb het oorspronkelijke recept ongeveer gehalveerd.
Marokkaanse kippasteitjes
(3 personen)- 300 gram kipfilet, in blokjes
- 1 eetlepel bloem
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel kurkuma
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 2 cm gemberwortel, geraspt
- 200 ml kippenbouillon
- snuf saffraan
- 1 theelepel komijn (?)
- 1 theelepel gemalen korianderzaad (?)
- 50 gram gedroogde abrikozen, in stukjes
- 50 gram groene olijven, zonder pit, in stukjes
- 1 theelepel ingemaakte citroenschil, fijngehakt
- 2 eetlepels verse koriander, gehakt (ook de steeltjes)
- 3 plakjes bladerdeeg
Meng bloem, kaneel en kurkuma. Bestrooi de kipblokjes hiermee en meng even door elkaar.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Fruit de ui hierin een paar minuten. Voeg knoflook en gember toe. Fruit een minuutje mee. Schuif naar de zijkant van de pan.Doe de rest van de olie in de pan en bak de kipblokjes 5 minuten. Schep dan ui en kip door elkaar.
Voeg de bouillon, saffraan, komijn, gemalen korianderzaad, abrikozen, olijven en citroenschil toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Roer als laatste de verse koriander erdoor.
Verdeel het mengsel over 3 kleine ovenschaaltjes. Bestrijk de rand van de schaaltjes met water. Dek het schaaltje toe met een velletje bladerdeeg. Bak de taartjes 25-30 minuten in een voorverwamde oven van 200C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten