dinsdag 22 maart 2011

Koffieijs

Dit is een snelle variant, bijna gelijk aan het basisrecept zoals dat bij mijn ijsmachine zat. De basis van dit ijs is een (rauwe) eidooier. Dus je hoeft geen custardvla te koken en deze af te laten koelen. Ik ben meestal nòg luier, en gebruik gewoon een heel ei. De structuur van dit ijs is net iets anders, het lijkt iets wateriger te smelten, maar als je het direct opeet is het prima ijs.


Koffieijs

  • 2,5 theelepel oploskoffie
  • 1 eidooier (of 1 ei)
  • 80 gram suiker
  • 2,5 dl volle melk
  • 2 dl slagroom
Verhit een klein scheutje van de melk en los hierin de oploskoffie op. Laat afkoelen.
Klop de eidooier met de suiker ± 5 minuten. Mix de melk en de koffie erdoor.
Klop de slagroom stijf en meng deze met het eisuikermelkmengsel. Doe het mengsel over in de ijsmachine en draai in zo´n 45 minuten tot ijs. 

1 opmerking: