woensdag 13 april 2011

Pompoenkokossoep


Dit gaat een blijvertje worden. Sowieso waren we al erg gelukkig door de ontdekking van de flespompoen maar met deze soep zijn we alleen maar blijer geworden. En de kleur is ook zo mooi. Maar ja, ik hou nu eenmaal van de kleur oranje.

Pompoenkokossoep
(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - ± 2 liter)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper, in stukjes
  • 1 flespompoen (800-1000 gram)
  • 2 groentebouillonblokjes
  • peper, zout
  • 400 ml kokosmelk
Verhit de olie in een grote soeppan en fruit ui, knoflook en peper even aan. Doe het deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat 5 minuten zacht zweten.
Schil ondertussen de flespompoen. Verwijder de pitten en draden en snijd in blokken. 
Doe de pompoen in de pan en voeg 1,25 liter kokend water en de bouillontabletten toe. Laat 25 minuten koken totdat de pompoen gaar en zacht is. Voeg dan de kokosmelk toe en breng aan de kook. Pureer - in gedeelten - in de blender of met een staafmixer. 
Proef of de soep zout en pittig genoeg is en breng eventueel verder op smaak. 

1 opmerking:

  1. Pompoensoep staat bij ons ook regelmatig op het menu. Heb je al eens geprobeerd om er wat Thaise rode currypaste door te doen? Lekker als je van een beetje pittig houdt, althans dat vinden wij.

    BeantwoordenVerwijderen