De bovenkant van de cake is best krokant dus het kruimelt wel bij het in stukken snijden.
Blondies met cranberries
(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - rechthoekig bakblik van 20 bij 30 cm)- 150 gram witte chocolade
- 75 gram boter
- 3 eieren
- 200 gram suiker
- snuf zout
- 2 theelepels vanilleextract
- 150 gram bloem, gezeefd
- 100 gram gedroogde cranberries
Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de zijkanten in.
Breek chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Doe in een hittebestendige kom en smelt de chocolade en boter boven een laagje bijna kokend water.
Klop ondertussen de eieren met de suiker, het zout en vanilleextract minimaal 5 minuten tot een dik, bleek mengsel.
Verwarm de oven voor op 170C.
Spatel het chocoladebotermengsel door het eimensel. Spatel dan de bloem erdoor en als laatste de cranberries. Verdeel het beslag over de vorm. Bak de blondie 30 minuten. De bovenkant is dan lichtbruin en krokant. De binnenkant is nog lekker smeuiig.
Laat afkoelen en snijd in vierkanten of vierkantjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten