dinsdag 12 april 2011

Aubergine met saffraanyoghurtsaus

Zondag de eerste keer van het jaar weer buiten gegeten. Bij de labne van gisteren maakte ik couscous klaar, maakte ik knoflooksaus, sneed ik wat rauwkost, bakte ik brood en maakte ik deze aubergines. Het recept is gebaseerd op een recept uit mijn Ballymaloemap, maar is oorspronkelijk van Yotam Ottolenghi. Die is volgens mij helemaal in op het moment. Ik zag zijn nieuwste boek Plenty (wat op mijn leeswensenlijstje staat) in de Elle en in de Delicious voorbij komen.


foto-aubergine-ottolenghi


Aubergine met yoghurtsaffraansaus

  • 1 aubergine (±400 gram), in plakken van 1 cm
  • olijfolie
  • snuf saffraan (± 10-15 draadjes)
  • 100 gram griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout, peper
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • ± 20 blaadjes munt
Verhit een grilpan tot gloeiend heet. Bestrijk met olijfolie en gril de aubergineplakken ongeveer 4 minuten aan elke kant. Als ze te bruin worden, zet het vuur dan laag, zodat ze wel garen maar niet verbranden. Laat afkoelen op een bord.
Week de saffraan in een 2 lepels heet water. Meng met de yoghurt, citroensap, zout en peper naar smaak. Bewaar zolang in de koelkast.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een bord. 
Leg de plakken aubergine op een mooie schaal. Schep op elke plak een dot saffraanyoghurt. Bestrooi met de munt en pijnboompitten. Serveer op kamertemperatuur. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten