donderdag 7 april 2011

Tiramisu-ijs

Toen ik laatst koffie-ijs maakte, bedacht mannetje Q dat ik ook wel tiramisu-ijs kon maken. Dus hij ging wel even verzinnen dat er dan ook chocola en lange vingers bij moesten. Dus bij deze. Als je helemaal in stijl wilt blijven, kun je op zoek gaan naar een ijs dat mascarpone in de basis heeft, maar dat had ik niet in huis.

En Ellen, als je dit weer leest, nog een ijssoort om te onthouden voor als je je ijsmachine hebt.

foto-ijs-tiramisu


Tiramisu-ijs

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis)
  • 2,5 theelepel oploskoffie
  • 1 eidooier (of 1 ei)
  • 80 gram suiker
  • 2,5 dl volle melk
  • 2 dl slagroom
  • 4 lange vingers, elk in ± 10 stukjes
  • 2 eetlepels amaretto
  • 20 gram pure chocola, fijngehakt
Verhit een klein scheutje van de melk en los hierin de oploskoffie op. Laat afkoelen.
Klop de eidooier met de suiker ± 5 minuten. Mix de rest van de melk en de koffie erdoor.
Klop de slagroom stijf en meng deze met het eisuikermelkmengsel. Doe het mengsel over in de ijsmachine en draai in zo´n 45 minuten tot ijs. Terwijl het ijs draait, besprenkel je stukjes lange vinger met de amaretto. Laat ± 5 minuten intrekken en meng ze, samen met chocolade, halverwege de draaitijd van het ijs door het ijs.

2 opmerkingen: