woensdag 20 april 2011

Gestoomde romanesco

romanesco

Op de foto is een roosje te zien van romanesco. Dat is een soort groene bloemkool, maar de roosjes zijn puntvormig. Mannetje Q kon kiezen uit spruitje of deze romanesco. Bij allebei was de reactie "bah". Maar toen ik opschepte van de romanesco wou hij toch meer. Ik denk omdat ze zo mooi waren. Hij speelde dat het kleine dennenboompjes waren, en heeft alles opgegeten. 


Dit recept voor gestoomde romanesco is simpel. Ben je op zoek naar een iets uitgebreider recept voor romanesco? Dan heb ik nog voor je in de aanbieding: 


Gestoomde romanesco

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis)

Snijd de roosjes van de romanesco. Zorg ervoor dat ze ongeveer even groot zijn. Leg de roosjes gelijkmatig in het stoommandje, met de stronkjes naar onderen. Doe een laagje water in de pan en de deksel erop. Breng het water aan de kook en laat de romanesco ± 10 minuten stomen. Prik er dan in om te controleren of ze gaar genoeg zijn. Stoom anders nog iets langer.

Ik serveerde de roosjes met een dressing van een fijngesneden tomaat, wat olijfolie, wat balsamicoazijn en peper en zout. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten