donderdag 5 januari 2012

Thaise kipcurry

Ik had nog een half verlept bosje koriander in de koelkast staan. (ik zet verse kruiden altijd in een glas met een laagje water). Toen ik boodschappen deed was de eetrijpe mango in de aanbieding. Die combinatie gaf de inspiratie voor dit gerecht. Meestal koop ik (goedkope) mango´s op de markt, maar vaak valt het toch tegen. Bij een mango is het moeilijk om van de buitenkant in te schatten hoe de binnenkant er uitziet en smaakt. Ik vertrouwde deze keer maar eens op het oordeel van het stickertje eetrijp. Dat werd niet beschaamd.

Thaise kipcurry
(2 personen)
  • 1/2 stengel citroengras
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 groene chilipeper (of naar smaak)
  • 2 eetlepels gedroogde kokos
  • 0,75 dl kokend water
  • half bosje koriander, fijngehakt
  • 1 theelepel vissaus
  • 200 gram kipfilet, in reepjes
  • 2 eetlepel olie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 paprika´s, in reepjes
  • 1 mango, in reepjes
  • wat citroensap / vissaus
Pureer citroengras, knoflook, gemberwortel, chilipeper, kokos, een beetje koriander, vissaus en het water tot een puree. Marineer de kip hierin. 
Verhit de olie in wok. Fruit hierin de ui een paar minuten en schep hem daarna uit de pan. Doe de kip in de pan en schep geregeld om. Voeg de ui weer toe, en ook de paprika. Voeg een paar lepels water toe en laat een paar minuten pruttelen tot de kip gaar is. Voeg dan de mango toe en laat deze meewarmen. Voeg eventueel nog een scheutje water toe. Proef of er nog wat vissaus (zout) of citroensap (zuur) bij moet. Bestrooi met koriander. Serveer met mihoen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen