Knolselderijwortelsoep met nootmuskaatroom
(± 2 liter)
- 20 gram boter
- 1 ui, fijngesnipperd
- peper, zout
- 500 gram knolselderij, in blokjes
- 500 gram wortel, in plakjes
- 2 groentebouillontabletten
- 1 deciliter slagroom
- versgeraspte nootmuskaat
Laat de boter smelten in een soeppan. Fruit de ui even aan. Laat de ui dan, op laag vuur en met de deksel op de pan, in ± 10 minuten zacht worden.
Bestrooi met wat peper en zout. Doe de groenten, 1,5 liter kokend water en de bouillontabletten erbij. Breng weer aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten koken tot de groenten zacht zijn. Pureer de soep. Breng verder op smaak met peper en/of zout.
Klop de slagroom lobbig. Rasp er wat nootmuskaat boven. Niet teveel, want nootmuskaat overheerst snel. Schep de soep in een kom en lepel er wat nootmuskaatroom in.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten