Voor de foto maakte ik een amuseportie. Wij aten de rest op grote borden met 5-6 eitjes per portie.
Salade met paprika en gepocheerde kwarteleitjes
(2 personen)- 1/2 groene paprika
- 1/2 gele paprika
- 1/2 eetlepel rode wijnazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- peper, zout
- drupje honing
- 2 plakken serranoham
- 12 kwarteleitjes
Snijd de paprika in flinterdunne reepjes.
Klop een dressing van de azijn, de olie, peper, zout en een drupje honing. Schep de paprika om met de dressing.
Verhit een grillpan. Bak de plakken ham tot ze krokant zijn. Leg even op keukenpapier en breek daarna in stukjes.
Breng in een wijde pan een laag water bijna aan de kook. Breek de kwarteleitjes 1 voor 1 in kleine kommetjes; houd de dooier heel. Houd 1 lepel in het water net onder het oppervlak. Giet hierin het ei en draai direct de lepel om zodat het eiwit om de dooier heen komt te zitten. Pocheer 3-4 eitjes tegelijk. Pocheer de eitjes 30-60 seconden. Schep ze dan met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op een servet. Pocheer de andere eitjes.
Verdeel de paprika over 2 borden. Verdeel de ham en eitjes over de paprika.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten