maandag 23 januari 2012

Couscous met gegrilde groenten

Dit blijft lekker. Gril de groenten de dag van tevoren. Het klaarmaken van de couscous is zo gedaan. Het grote voordeel van dit gerecht is dat het niet uitmaakt of het nu koud, lauw of warm is. Het smaakt altijd goed.


Couscous met gegrilde groenten

  • 2 aubergines(± 600 gram)
  • 4 rode paprika´s (± 600 gram)
  • olijfolie
  • 1 bosje munt
  • 1 bosje koriander
  • peper, grof zeezout
  • 1 citroen
  • 350 gram couscous
  • 1 theelepel zout
Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken (± 2 mm). Verhit een grilpan. Bestrijk de aubergine heel licht met olie en gril de plakken op hoog vuur gaar. Keer na 2 minuten. Laat op een bord afkoelen. Leg wat plakken in een afsluitbare bewaarbak, bestrooi met een beetje zeezout en paper en wat fijngehakte munt. Stapel zo alle plakken op elkaar. 
Snijd de paprika´s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Smeer ze in met wat olie. Leg ze op een bakplaat. Zet de bakplaat zo dicht mogelijk onder een hete gril. De paprika´s zijn goed als het vel zwart geblakerd is. Doe de paprika´s in een plastic zak en knoop dicht. Laat ze zo 10 minuten staan. Trek dan het vel van de paprika´s af. Snijd elke helft in 3 stukken. Leg wat stukken in een bewaarbak. Bestrooi ze met een beetje zeezout en peper en wat fijngehakte koriander. Stapel zo alle stukken op elkaar. 
Doe de couscous in een grote, wijde schaal. Bestrooi met de theelepel zout. Breng een halve liter water aan de kook. Giet dit voorzichtig over de couscous. Laat de couscous ± 10 minuten staan tot al het water geabsorbeerd is. Rol de korreltjes dan los met een vork. 
Boen de citroen schoon. Rasp de schil er af en pers de citroen uit. Klop het sap, de rasp en olijfolie naar smaak door elkaar. Roer deze dressing voorzichtig door de rulle couscous. 
Hak de munt (alleen de blaadjes) en de koriander fijn. Meng door de couscous. 
Verdeel de plakken aubergine en paprika over de couscous. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten