dinsdag 10 januari 2012

Bladerdeegtaartje met kersen en meringue

Kersentaartje met kersen en meringue
  • 2 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 150 gram kersen (uit een pot)
  • 1 eiwit
  • 20 gram pistachenoten, grofgehakt
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels kokos
Verwarm de oven voor op 200C.
Leg de plakjes bladerdeeg met een klein randje op elkaar. Druk dit goed aan zodat je een rechthoekige lap krijgt. Prik met een vork gaatjes in het lapje. Bak het bladerdeeg 20 minuten.
Snijd ondertussen de kersen doormidden. 
Klop het eiwit bijna stijf. Klop dan de suiker nog even mee. Spatel kokos en pistachenoten door het eiwitschuim.
Verdeel de kersen over het gare bladerdeeg. Verdeel daarover het schuim. Bak het taartje nog ± 6 minuten tot het schuim lichtgekleurd is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten