zaterdag 28 januari 2012

Limoensiroop


Dit is meer een zomerdrankje, ik weet het. Maar wij drinken hier thuis nauwelijks frisdrank of sap. Siroop met (bron)water is, naast thee, één van de weinig drankjes die er redelijk snel door heen gaat. Dan is het wel lekker om te variëren met zelfgemaakte smaken. Anijs, appelrozemarijn, limoen.

Toen ik voor de sinaasappelamandeltaart in mijn kookboeken bladerde viel mijn oog op citroensiroop. Omdat ik van mijn oosterse kippensoep limoenen over had, besloot ik ze hiervoor te gebruiken.


Limoensiroop

(voor ± 0,75 liter)
 • 3 limoenen
 • 450 ml kokend water
 • 400 gram suiker
 • 15 gram citroenzuur
Boen de limoenen goed schoon. Schil de groene schil er zo dun mogelijk af. Neem zo min mogelijk wit mee, want dat maakt de siroop bitter. Doe de limoenschil in een hittebestendige kom en giet het kokende water erop. Roer de suiker erdoor zodat deze oplost. Laat de siroop afkoelen.
Pers de limoenen uit. Roer het limoensap en het citroenzuur door de afgekoelde siroop.
Laat een nacht met de limoenschil in de koelkast staan. Zeef dan de schil eruit. Doe de siroop in goed (met een heet sodasopje en daarna met kokend water omgespoelde) schoongemaakte fles. Bewaar in de koelkast. Blijft 3-4 weken goed. 

2 opmerkingen:

 1. hoi,

  Waar kan ik citroenzuur kopen. Lijkt me namelijk wel wat om zelf siroop te maken.

  groetjes,
  alex

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi alex,

  ik heb het mijne ooit bij een (meer surinaams georienteerde) toko gekocht.

  groet johanneke

  BeantwoordenVerwijderen