zondag 9 september 2012

Salade met venkel, chioggiabietjes & olijven

Het blijven kunstwerkjes, de chioggiabietjes. Alleen zo jammer dat de mooie tekening verdwijnt bij het koken. Daarom heb ik ze in een salade verwerkt. De salade was een bijgerecht bij snijbietrisotto. Ook die combinatie was weer afgehaald.


Salade met venkel, chioggiabietjes & olijven


  • 1 kleine venkelknol (± 200 gram)
  • 1-2 chioggiabietjes (± 200 gram)
  • 10 kalamataolijven, ontpit & grof gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel dragonazijn
  • blaadjes van een takje dragon, fijngehakt
  • peper, zout
Spoel de venkel af, snijd het kontje eraf, verwijder lelijke plekjes en eventueel de buitenste rok als die er heel vezelig uitziet. Schaaf de venkel horizontaal op een dunne schaaf of mandoline. Op deze manier snijd je de verticale draden/vezels door. Druk uit elkaar zodat je mooie boogjes krijgt. 
Boen de bietjes goed schoon. Schaaf deze ook horizontaal in hele dunne plakjes. 
Meng de olie met de azijn en dragonblaadjes en wat peper en zout tot een dressing. 
Doe de venkel en biet in een schaal, meng de dressing erdoor en bestrooi de salade met de olijven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen