zaterdag 15 september 2012

Artisjok

artisjok-foto
Artisjokken. Op een Franse camping heb ik ze ooit wel eens klaargemaakt, maar dat was niet zo´n succes. Daarna heb ik het nooit meer geprobeerd. Deels omdat ik ze volgens mij niet heel erg lekker vind, en deels omdat de meeste artisjokken die je hier koopt eigenlijk al te oud zijn.
Om dat laatste op te lossen heb ik artisjokken gezaaid en in mijn tuin gezet. Inmiddels heb ik er een paar geoogst en direct klaargemaakt. Redelijk klassiek, gestoomd (30-40 minuten)  en dan met een boterknoflookdipsaus. Ze waren best lekker, maar om ze nu te hypen, nou nee. Artisjokken hebben ook een hele zoete nasmaak, heel vreemd. Ik denk dat ik de volgende keer voor artisjokharten uit blik, of ingemaakt in olie ga, en mijn artisjokken laat bloeien. Dat is eigenlijk veel mooier. Het worden dan paarsblauwe distelachtige bloemen. Nog niet in bloei staan ze ook al erg mooi in een vaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten