donderdag 27 september 2012

Salade met romanesco, quinoa, fourme d'ambert en mosterdhoningdressing

Ik ben niet zo goed in koolzaadjes laten uitgroeien tot kool. Ik had welgeteld 1 romanesco. Eigenlijk wou ik er een hartige taart mee maken, maar toen las ik een Delicious een recept van Jamie Oliver van een salade met onder andere quinoa en broccoli. Ik bedacht mij dat ik ook nog quinoa had staan maar daar had ik nog steeds niets mee verzonnen. De hartige taart werd dus een salade.

Uit mijn tuin had ik ook een dillescherm meegenomen. Ziet er schitterend uit, en propvol dillezaadjes. Samen met honing en mosterd gingen die in de dressing voor deze salade.


Salade met romanesco, quinoa, fourme d´ambert en mosterdhoningdressing

  • 100 gram quinoa
  • 400 gram romanesco, in kleine roosjes
  • 200 gram witte druiven, gehalveerd
  • 100 gram fourme d´ambert (of andere blauwe kaas)
  • 1 eetlepel dillezaadjes
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 theelepels honing
  • 1 deciliter yoghurt
  • peper, zout
Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bij mij hield dat in dat ik de quinoa moest afspoelen. Vervolgens 100 gram en 1 dl water samen aan de kook brengen terwijl ik af en toe roerde. Het vervolgens 5 minuten laten koken. En daarna nog met een deksel op de pan 10 minuten moest laten staan. 
Breng een pan water aan de kook met wat zout. Kook hierin de romanescoroosjes 2-3 minuten tot ze net gaar zijn. Spoel ze af met koud water. 
Roer van de dille, mosterd, honing en yoghurt een dressing en proef er peper of zout bij moet. 
Meng de romanesco, quinoa, druiven in een schaal. Meng de helft van de dressing erdoor. Verkruimel de kaas erover en besprenkel met de rest van de dressing. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten