Garam masala
- 10 kardemompeulen
- 1 kaneelstokje
- 1 theelepel venkelzaad
- 2 theelepels korianderzaad
- 2 theelepels komijnzaad
- 6 kruidnagels
- 1,5 theelepel zwarte peperkorrels
- 1 steranijs
- stukje foelie
Sla met iets zwaars op de kardemompeulen zodat ze openbreken en peuter de zaadjes eruit.
Doe alle specerijen op de foelie na in een verhitte koekenpan zonder vet. Rooster eventjes totdat je de specerijen begint te ruiken.
Doe dan alles (ook de foelie) in een kleine keukenmachine, een specerijenmolen, een koffiemolen of een vijzel en maal alles fijn. Bewaar in een klein potje.
In een ver verleden heb ik een Hindoestaanse-Surinaamse kookworkshop gevolgd. En door ook geleerd mijn eigen garam masala te maken. Vanaf die tijd nooit geen zakjes meer. Zelfgemaakt is heerlijk! Wat heb je precies gemaakt? Krijgen we dat gerecht ook te zien?
BeantwoordenVerwijderenIk heb een link naar je opgenomen op Eetplezier.