Aardbeienbramenjam
(voor ± 6 potten)
Leg een schoteltje in de vriezer.
Steriliseer de jampotten. Ik was ze altijd in een heet sodasopje en spoel ze na met kokend water. Dan zet ik ze op de kop op een schone theedoek totdat de jam klaar is.
Doe de aardbeien en bramen in een grote, liefst wijde pan. Giet het citroensap erover. Doe de suiker erbij. Breng aan de kook. Zodra de onderkant kookt roer je het geheel door en laat je de suiker oplossen. Stamp ondertussen ook geregeld met de pureestamper. Op deze manier houd je wat hele aardbeien en bramen in je jam.
Laat de jam 2-3 minuten borrelen. Schep een lepeltje jam op het koude schoteltje. Door de kou stolt de jam direct en kun je beoordelen of de jam goed is. Als dat zo is, giet je ´m in de schone potten. Als de jam niet goed is, kook je nog een minuut langer en test je weer.
Draai de deksels op de potten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten