donderdag 13 september 2012

Aardbeienkwarkschnitte

In een van de supermarktmagazines die ik laatst las, stond een bramenkwarktaart met een bodem van lange vingers. Hé, die kun je natuurlijk ook gebruiken voor een kwarktaart. Dat is nog makkelijker dan een bodem van verkruimelde biscuitjes en gesmolten boter. Het enige dat mij niet zo handig leek aan dat recept was dat ze gebruikt werden in een ronde springvorm. Het is lastig om dan een goed sluitende bodem te maken. Het idee van de lange vingers gebruikte ik in deze rechthoekige schnitte waar ik een glazen cakevorm voor gebruikte.
Aardbeienkwarkschnitte

  • 500 gram kwark
  • 1 pakje aardbeiensaroma
  • 2 deciliter slagroom
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 + 1 eetlepels aardbeienlimonadesiroop
  • 200 gram rood/paars zomerfruit als aardbeien, frambozen, bramen, bosbessen (mag ook ontdooid uit de diepvries)
  • eventueel 1 eetlepel sinaasappellikeur
  • 75-100 gram lange vingers
Bekleed de cakevorm met plastic folie dat je over de (lange) rand laat hangen. Het is niet zo erg als aan de korte zijkant geen folie zit. Daar kun je de taart ook los snijden. 
Week de gelatine ± 5 minuten in koud water. Verwarm de 2 lepels limonadesiroop. Knijp de gelatine uit en los op in de warme limonade. 
Klop de saramo door de kwark. Klop het gelatinemengsel er goed door. Klop de slagroom stijf. Spatel deze door het kwarkmengsel. Meng het fruit erdoor. Giet het mengsel in de vorm. 
Doe de ene lepel siroop met de likeur en 2-3 lepels water in een diep bord. Doop hierin de lange vingers met de besuikerde kant. Duw ze op de bovenkant van het kwarkmengsel. Als je geluk hebt, is de korte kant van de cakevorm net zo lang als de lange vingers. Anders moet je een beetje bijsnijden of met stukjes opvullen. 
Sla het folie over de lange vingers. Leg hier iets zwaars op. Laat de schnitte minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. 
Pak een rechthoekige platte schaal. Sla het plastic folie terug, en snijd de korte kanten van de cake los van de vorm. Leg het bord op de cakevorm en keer de taart voorzichtig om op de schaal. De lange vingers zijn nu de bodem van de taart. Verwijder het plastic folie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten