woensdag 21 augustus 2013

Preitaart

Een variant op deze worteltaart. In plaats van wortel gebruikte ik prei. Ook erg lekker.

Preitaart

(quichevorm 22 cm doorsnee)
  • boter en paneermeel voor vorm
  • 5-6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 700 gram prei
  • 1 klein scherp pepertje, heel fijngehakt
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 6 kardemompeulen
  • 2 kruidnagels
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel zout
  • 250 gram kwark
  • 3 eieren
Vet de quichevorm in en bestrooi met paneermeel of leg een velletje bakpapier op de bodem. Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Zorg dat je de naden heel goed dichtmaakt. Zet de vorm zolang in de koelkast.
Snijd de prei (ook het groen) in ringen en was ze. Breng ze met het aanhangende water aan de kook en laat een paar minuten slinken. Schep af en toe om. Laat de prei uitlekken in een zeef. 
Verwarm de oven voor op 200C. 
Wrijf het venkelzaad, de zaadjes uit de kardemompeulen en de kruidnagels fijn in een vijzel. Meng dit met de rest van de specerijen door de kwark en klop de eieren erdoor. 
Verdeel de uitgelekte prei over de taartbodem. Verdeel het kwarkmengsel erover. Bak de taart in ± 40 minuten gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen