vrijdag 16 augustus 2013

Lavendelmousse met frambozenswirl

Mijn buurvrouw heeft een flinke lavendelstruik in haar tuin staan. Daar mag ik van plukken om  te gebruiken in de keuken. Ik dacht dat wel een keer leuk was om met lavendel te experimenteren. Je moet oppassen dat het niet overheerst want dan lijkt het net of je een geurbuiltje eet. Maar net een hint van lavendel geeft een spannend accent. Kwam ik laatst ergens tegen dat lavendel een van de zomerhits 2013 is. Dus ik doe onbewust mee. En volgend jaar loop ik waarschijnlijk achter, want ik vind het wel voor herhaling vatbaar.

Lavendelmousse met frambozenswirl

(5 glaasjes)
  • 2 takjes lavendel
  • 2 deciliter slagroom
  • 3 deciliter magere yoghurt
  • 3 blaadjes gelatine
  • 20 gram basterdsuiker
  • 100 gram frambozen (mag diepvries)
  • 1 eetlepel frambozenlimonadesiroop
Verwarm 0,5 deciliter slagroom tot net onder het kookpunt met de lavendel. Laat staan totdat de slagroom weer is afgekoeld. Zeef dan de lavendel uit de room en druk de bloemetjes goed uit.
Week de blaadjes gelatine ± 5 minuten in koud water. Verhit 1 eetlepel lavendelroom en laat hierin de uitgeknepen gelatine goed oplossen. Meng dit door de yoghurt.
Klop de rest van de slagroom stijf met de basterdsuiker en meng dit door de yoghurt. Verdeel het mengsel over 5 glaasjes en zet in ± 2 uur in de koelkast tot de mousse half opgesteven is.
Prak de frambozen fijn met de limonadesiroop. Eventueel kun je de puree nog door een zeef wrijven als je er geen pitjes in wilt. Schep in elk glaasje lavendelmousse een lepel frambozenpuree en probeer dit met de achterkant van een lepel als een mooie krul door de mousse te mengen. Zet terug in de koelkast om verder op te laten stijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten