Lavendelmousse met frambozenswirl
(5 glaasjes)- 2 takjes lavendel
- 2 deciliter slagroom
- 3 deciliter magere yoghurt
- 3 blaadjes gelatine
- 20 gram basterdsuiker
- 100 gram frambozen (mag diepvries)
- 1 eetlepel frambozenlimonadesiroop
Week de blaadjes gelatine ± 5 minuten in koud water. Verhit 1 eetlepel lavendelroom en laat hierin de uitgeknepen gelatine goed oplossen. Meng dit door de yoghurt.
Klop de rest van de slagroom stijf met de basterdsuiker en meng dit door de yoghurt. Verdeel het mengsel over 5 glaasjes en zet in ± 2 uur in de koelkast tot de mousse half opgesteven is.
Prak de frambozen fijn met de limonadesiroop. Eventueel kun je de puree nog door een zeef wrijven als je er geen pitjes in wilt. Schep in elk glaasje lavendelmousse een lepel frambozenpuree en probeer dit met de achterkant van een lepel als een mooie krul door de mousse te mengen. Zet terug in de koelkast om verder op te laten stijven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten