woensdag 7 augustus 2013

Chocoladetaart met abrikozen

Ook deze taart bakte ik voor de verjaardag van mannetje Q. In de vakantie had ik het magazine van de supermarkt gekregen en daarin stond, naast deze taart, een aantal gerechten met verse abrikozen. Die leken me allemaal erg lekker, maar het is in Nederland best lastig om lekkere verse abrikozen te vinden. Deze taart wou ik toch wel erg graag proberen. Gelukkig voor mij vond ik op de markt goede abrikozen.

Chocoladetaart met abrikozen

(rechthoekige taartvorm met losse bodem ± 34 bij 14 cm)
  • 4-5 velletjes bladerdeeg
  • 2 eidooiers
  • 150 gram pure chocolade
  • 1,5 deciliter crème fraîche
  • 1 eetlepel abrikozenlikeur
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 400 gram verse abrikozen
  • 1 eetlepel abrikozenjam 
Warm de oven voor op 200C. Leg op de bodem van vorm met een velletje op maat geknipt bakpapier. Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Zorg dat je de velletjes goed aan elkaar vastmaakt en de naden goed dichtmaakt, anders loopt straks de vulling eruit. Leg een velletje bakpapier op het deeg en leg hierop een steunvulling (bijvoorbeeld gedroogde bonen). Bak de deegbodem 20 minuten. 
Maak ondertussen de vulling. 
Doe de chocolade in een hittebestendig kommetje en hang dit boven een pan met een laagje bijna kokend water zodat de chocolade smelt. 
Overgiet de abrikozen met kokend water en laat ze 30 tellen hierin staan. Trek de velletjes eraf. (eventueel laat je de velletje eraan) Halveer de abrikozen, verwijder de pit, en snijd de helften in tweeën. 
Roer de eidooiers, crème fraîche, likeur en suiker door de chocolade. Verdeel dit over de voorgebakken bodem. Leg hierop de abrikoospartjes. Bak de taart nog 20-25 minuten tot de vulling net gestold is en de bodem helemaal gaar. 
Verwarm de abrikozenjam en bestrijk hiermee de abrikoosstukjes zodat ze mooi gaan glanzen. 

(bron: aangepast en vertaald recept uit "Frisch gekocht" juli/augustus 2013 - uitgave van Billa supermarkten)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten