woensdag 28 augustus 2013

Pittig geitenkaastaartje met druivenvenkelsalade en steranijsdressing

Gerecht nummer 2 van mijn fruitmenu.


Pittig geitenkaastaartje met druivenvenkelsalade en steranijsdressing

(4 personen)
  • boter/paneermeel voor invetten 
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 3 eetlepels melk
  • 1 klein pittig pepertje
  • 2 steranijs
  • 3 eetlepels milde olijfolie
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • peper, zout
  • 1 kleine venkelknol (±150 gram)
  • 150 gram witte druiven
Vijzel de steranijs grof. Verwarm de olijfolie licht tot ± 40 graden met de steranijs. Zet het vuur uit. Laat minimaal een uur trekken en zeef dan de steranijs eruit. Proef of je de olie op smaak vindt. Vijzel anders een beetje steranijs heel fijn (dat is lastig, zeker in kleine hoeveelheden) en meng dat door de olie. Klop de olie met de azijn en wat peper en zout tot een dressing. 
Vet 4 kleine quichevormpjes (doorsnee 8-10 cm) in met wat boter en bestrooi met paneermeel. Bekleed de vormpjes met het bladerdeeg en snijd de randen mooi bij. 
Prak de geitenkaas in een diep bord fijn met de melk. Hak het pepertje heel fijn en roer dat erdoor. Verdeel de kaas over de vormpjes en bak de taartjes op 200C in 25-30 minuten gaar. 
Schaaf ondertussen de venkel heel dun op de mandoline. Halveer de druiven en verwijder eventuele pitjes. Meng venkel en druiven en steranijsdressing. Schep een bergje salade op een bord en leg een - uit het vormpje gehaalde - taartje ernaast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten