Ik ben lui en doe alles in een blender. Je hebt ook mensen die eerst de tomaten ontvellen, de komkommer schillen en de pitten uit de watermeloen peuteren. Dat laatste doe ik alleen met hele grote, zwarte pitten.
Watermeloengazpacho
- 100 gram oud brood (bv turks brood)
- 2 eetlepels frambozenazijn
- peper, zout
- 2 + 5 eetlepels lekkere olijfolie
- 550 gram rijpe tomaten
- 550 gram watermeloen
- 550 gram komkommer
- 100 gram feta
- half bosje munt
Breek het brood in grove stukken. Leg in een diep bord en besprenkel met de azijn en 2 lepels olie. Bestrooi met flink wat zout en peper. Laat een half uurtje intrekken.
Snijd 50 gram van de tomaat, meloen en komkommer in mooie, kleine blokjes. Dit wordt je garnering.
Snijd de rest van de tomaten, komkommer en meloen in grove stukken.
Pureer de 5 lepels olie met de muntblaadjes. Leg een stukje kaasdoek in een theezeefje en hang dit boven een beker. Giet hier de muntolie op en laat deze uitdruppelen. Druk de laatste olie goed door het zeefje heen.
Doe de tomaat in een blender en maal even. Doe dan de komkommer en watermeloen erbij en pureer verder. Voeg eventueel 1-2 dl koud water toe. Voeg het geweekte brood toe en pureer dat mee. Breng op smaak met peper en zout en laat een paar uur koelen in de koelkast. Proef vlak voor het serveren nog een keer.
Verkruimel de feta. Schep de soep in kommen, bestrooi met de blokjes komkommer, tomaat, meloen en feta en druppel er wat muntolie over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten