dinsdag 27 augustus 2013

Meloencarpaccio met mozzarella, pistachenoten en basilicumolie

Eindelijk was het weer tijd voor een uitgebreid etentje met vrienden. De laatste in mijn schriftje dateerde alweer van eind januari. In elk gerecht gebruikte ik fruit. Van de bieb had ik (en inmiddels heb ik 'm ook echt zelf voor mijn verjaardag gekregen) Smaakvrienden - Fruit van Angelique Schmeinck. Daardoor geïnspireerd stelde ik het volgende menu samen:


Meloencarpaccio met mozzarella, pistachenoten en basilicumolie
***
***
***

Laat het thema voor het foodblogevent deze maand nu Fruit up your life zijn. Dus dit (en eigenlijk ook de komende dagen) is mijn inzending hiervoor.

Vandaag het recept voor het eerste gerecht, de rest volgt in de komende dagen.
Meloencarpaccio met mozzarella, pistachenoten en basilicumolie

(4 personen)
  • half bosje basilicum
  • 1 dl lekkere olijfolie
  • 1/3 galliameloen, schil en pitten verwijderd
  • handje rucola
  • peper, zout
  • ± 30 pistachenootjes
  • 1 bol buffelmozzarella
Verwijder de onderste stukjes steel van de basilicum, tot waar het blad begint. Giet kokend water over het bosje (of dompel het onder in kokend water) en spoel direct koud met koud water. Knijp al het water eruit. Pureer de basilicum met de olie met de staafmixer of in een kleine blender. Bekleed een zeef(je) met een klein stukje kaasdoek, hang dit boven een kom en laat de olie hier doorheen druppelen.  Doe de olie over in een spuitflesje.
Pel de pistachenootjes en hak ze grof. 
Snijd het stuk meloen in 2 schijven. Snijd de punten van elke schijf (eet die lekker op) en schaaf (of snijd) de rest in dunne plakjes. Verdeel deze in een cirkel over de borden. Leg een plukje rucola in het midden. Maal er wat peper over en bestrooi met een snufje zout en druppel er al wat basilicumolie over. Verdeel de pistachenootjes erover. Pluk de mozzarella in kleine stukjes en verdeel deze ook over de meloen. Bedruppel met de rest van de basilicumolie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten