zaterdag 15 augustus 2015

Passievruchttaart met mascarpone en witte chocolade

Ik ben dol op het friszure van passievrucht. Als het even kan, kies ik voor passievruchtijs als ik eens een ijsje koop bij een goede ijssalon. Alhoewel limoncello- of citroenijs ook erg lekker is. Geen ijs deze keer meer een taart met passievrucht. 


Passievruchttaart met mascarpone en witte chocolade

  • 3 eieren (op kamertemperatuur)
  • 90 gram fijne kristalsuiker
  • 15 gram maizena
  • 75 gram bloem
  • snuf zout
  • 60 gram gesmolten boter
  • 40 gram geraspte kokos
  • 1 eiwit
  • 75 gram poedersuiker (gezeefd)
  • 250 gram mascarpone
  • 3 passievruchten
  • 50 gram witte chocolade
  • 3 eetlepels geraspte kokos, even geroosterd
Leg een vel bakpapier op de bodem van een vorm van ± 20 bij 30 centimeter.
Klop de eieren met de suiker in ± 10 minuten tot een dik, bleek mengsel. Zeef de bloem en maizena hierboven. Strooi de kokos en een snuf zout erover en spatel bloem en kokos voorzichtig door het eimengsel. Giet de gesmolten boter er vanaf de zijkant bij en spatel deze er ook met beleid door. Giet het beslag in de vorm. Bak de bodem volgens het volgende schema: 13 minuten op 150C, 13 minuten op 165C en dan nog 13 minuten op 175C. Laat de bodem in de vorm afkoelen en snijd 'm dan in 2 gelijke stukken.
Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees met de zwarte pitjes eruit. 
Klop in een vetvrije kom het eiwit stijf. Klop in een andere kom de mascarpone los met de poedersuiker. Meng de passievrucht erdoor. Spatel het eiwitschuim erdoor. 
Leg de ene helft van de biscuit op een schaal. Verdeel de vulling erover en dek af met de andere biscuithelft. Zet in de koelkast. 
Smelt de chocolade au-bain-marie en strijk uit over de bovenkant van de taart. Bestrooi met de geraspte kokos. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen