De salade is lekker fris door de stukjes meloen. Als je ook voor het uiterlijk gaat, kun je ook met een meloensteker mooie bolletjes meloen draaien, maar daar ben ik te lui voor. De restjes kun je weer in een smoothie of zo gebruiken, maar daar houd ik niet zo van. Dus ik houd het gewoon bij blokjes.
Door een kant-en-klare kip te gebruiken is dit ook een gemakkelijke salade om op de camping klaar te maken. Het enige is wel dat je een goed warme kraan moet hebben om je handen schoon te wassen, want die marinade die er op zo'n kip zit geeft behoorlijk vieze handen.
Salade met gegrilde kip, meloen en vadouvandressing
- 1 gegrilde kip
- 1/2 cantaloepmeloen
- kleine stronk andijvie (± 300 gram) (of een krop friséesla of eventueel sla uit een zakje)
- 2 stengels bleekselderij
- 1 deciliter yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels vadouvan
- 2-3 gemberbolletjes, fijngesneden (eventueel)
- 50 gram zonnebloempitten
Verwijder het meeste van het vel van de kip en doe dat weg. Pluk het vlees van de botten en scheur in reepjes.
Snijd de meloen in blokjes.
Snijd de andijvie in dunne reepjes en was goed in een gootsteen met water. Laat goed uitlekken en slinger droog in een slacentrifuge.
Trek de stugge draden van de bleekselderij en snijd in dunne boogjes.
Meng de yoghurt, mayonaise, vadouvan en gember tot een dressing en proef of er nog zout of peper bij moet.
Meng de kip en bleekselderij door de dressing en laat even intrekken.
Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord.
Verdeel de andijvie over een grote schaal. Verdeel de meloen erover en daarover de kip. Bestrooi met de zonnebloempitten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten