Aziatische salade met mango, waterkers en gekaramelliseerde chilipinda's
- sap van 1/2 limoen
- 1 theelepel versgeraspte gemberwortel
- 2 theelepels palmsuiker (of bruine basterdsuiker)
- 1 eetlepel vissaus
- 1 theelepel sesamolie
- 1/2 bosje waterkers
- 1 mango
- 1 rode paprika
- 1/4 bosje koriander
- 1 rode peper, fijngehakt
- 10 gram boter
- 20 gram suiker
- 40 gram pinda's
Roer limoensap, gember, suiker, vissaus en sesamolie in een kommetje tot een dressing. Roer goed zodat de suiker oplost.
Verdeel de waterkers in kleinere stukjes en verwijder hele dikke stengels. Verdeel over een schaal.
Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in reepje.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in reepjes.
Hak de koriander fijn. Of pluk de blaadjes van de steeltjes, maar die ben ik te lui voor.
Meng de koriander door de waterkers. Verdeel de paprika en mango erover.
Smelt de boter zachtjes in een pannetje. Voeg de suiker toe en laat karamelliseren. Voeg de fijngehakte peper en pinda's toe en roer goed door elkaar. Pas op dat de karamel niet verbrandt, dus houd het vuur eerst laag. Strooi de gekaramelliseerde pinda's over de salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten