maandag 31 augustus 2015

Culipost


Post is bijna altijd leuk. Culipost is nog leuker. Voor de zomervakantie kreeg ik deze foodybox zomer toegestuurd. Wie mijn recepten leest, merkt dat ik best wel van het zelf koken en maken ben. Sommige van deze producten vinden dus hun weg naar anderen. Andere zijn leuk of lekker voor een keertje, maar zal ik niet snel zelf kopen en er dus ook niet snel over bloggen. Weer andere producten zijn goed, maar zijn gewoon dingen waar ik niet zo veel mee kook, zoals bepaalde sausjes, chutneys. Omdat er nog wat in de kast stond, ook nog uit eerdere boxen, deze week een #culipost-weekje. 

Wat gebeurde er met deze box? 
- Mannetje Q pikte direct de ontbijtkoek in. Af en toe een plakje mee naar school of bij de thee. 
- De hummus werd onderdeel van een soort van tapasmaaltijd, maar anders had ik daarvoor zelf hummus gemaakt. 
- De ceasardressing heb ik al eens eerder in huis gehad. Toen gewonnen met een saladerecept. Zal prima spul zijn voor mensen die sladressing gebruiken, maar dat doe ik dus nooit. Dus daar moet ik nog iemand blij mee maken. 
- Het zijn wel grote toeven lekkere roomkaas die uit de spuitzak komen. Iets te groot naar mijn maatstaven om als toefje op bijvoorbeeld een plakje komkommer te dienen. Als je iets anders met de roomkaas wilt doen, is een bakje handiger. Ik vind het altijd zo jammer dat er in een spuitzak restjes achterblijven. 
- Tosti anders - met geitenkaas, reepjes paprika en tomatensambal van hottiesambal. Die stond nog in de kast van een box of wat eerder. Manlief vindt de sambal fantastisch, dus dat potje komt wel leeg. 


- Met de misopasta maakte ik een snelle lunchsoep toen we 's avonds mapo tofu aten. Tofu is in deze soep lekker, maar dat is niet een van mijn vaste koelkastbewoners. Die mapo tofu moet ik nog een keer bloggen, want die heb ik inmiddels al een stuk of 5 keer gemaakt. 
- Echte majoneis. Bij wat anders dan friet? Die krijgt zijn aandacht nog in een aparte post.
- De gemengde bonen gaan hun vergelijking aan met de gemengde bonen van de concurrent. Je hebt nu eenmaal #culipost en #culipost. 
- Homemade pizza stond er op de agenda voor de zaterdag na ontvangst van de foodybox. Deze keer werd ie dus wat minder homemade door het gebruik van het koelverse pizzadeeg. Mannetje Q en ik hadden een lekkere pizza. Minpunt was dat de bodem wat klef was, maar dat ligt aan mijn oventemperatuur, want dat heb ik met zelfgemaakt pizzadeeg ook wel eens. 


Overigens is er ook koelvers bladerdeeg. In de Foodies stond een receptenwedstrijd met dat koelverse bladerdeeg en die heb ik gewonnen. Op het moment dat deze blogpost gepubliceerd wordt, ben ik op culytrip naar Oostenrijk. 


2 opmerkingen:

  1. ah, die Tante Fanny pizza was hier thuis juist briljant geworden. Eigenlijk bijna net zo goed als homemade en dat is heel wat dat ik dat zeg! Kopen doe ik het nog steeds niet, want ik kneed zelf wel even deeg. Maar toch... Lang niet slecht...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik mag er vanmiddag mee koken bij Tante Fanny zelf. Zit nu van een heerlijk ontbijtje te genieten met uitzicht op Oostenrijkse wijngaarden. Erg leuke prijs. Groeten Johanneke

    BeantwoordenVerwijderen