Overigens was Ellouisa die van mijn blog bakte heel snel. Omdat ze met vakantie ging had ze maar direct aan het begin van augustus voor de foodblogswap gebakken en geblogd.
Paprika teriyaki met tauge
- 600 gram paprika
- 2 centimeter gemberwortel
- 1 teentje knoflook
- 75 milliliter (donkere) sojasaus
- 75 milliliter mirin
- 1,5 eetlepel honing
- 150 gram tauge
- beetje sesamzaad om te garneren
Was de paprika's. Halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in de lengte in repen van ongeveer 1 centimeter breed.
Rasp de gemberwortel en knoflook. Doe ze samen met de sojasaus, mirin en honing in een pan. Voeg de paprika toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur, met een deksel op de pan, 10 minuten zacht pruttelen. Roer op het laatst de tauge erdoor. Laat die niet te lang meewarmen, want het is lekker als de tauge knapperig blijft. Bestrooi met het sesamzaad.
Leuk artikel. Dit is inderdaad een recept waar je alles in kunt stoppen dat je lekker vind, fijn dat het gesmaakt heeft!
BeantwoordenVerwijderenMet de 3 kleuren ziet het er ook vrolijk uit. Zo'n teri yakisaus is natuurlijk een beetje saai bruin. Succes met bloggen en koken verder.
Verwijderen