We waren er een beetje sceptisch over. Eigenlijk zijn het gewoon broodballen bestaande uit gemalen brood en wat specerijen. Je kunt ook speciaal semmelbrood kopen en ze zelf maken. De ballen - in plastic met gaatjes verpakt - moeten eerst weken in koud water zodat ze zich volzuigen en daarna worden ze gekookt. Mannetje Q vond het net stuiterballen en moest natuurlijk even proberen of ze echt stuiterden. Ik heb er 1 gegeten en manlief heeft zich door 2 semmelknödel heengewerkt. Het was eetbaar, maar het valt wel zwaar. Ik zal ze niet snel zelf nog een keer klaarmaken. Die cantharellen waren overigens wel voor herhaling vatbaar.
Cantharellen met spekjes en ui
- 1 dikke plak ontbijtspek (± 75 gram)
- 1 klontje boter
- 1 ui, gesnipperd
- 200 gram cantharellen, grote gehalveerd
- paar lepels crème fraîche
- peper, zout
- wat verse peterselie of tijmblaadjes
Snijd het spek in dunne reepjes.
Verhit een koekenpan en laat de boter smelten.
Bak het spek en de ui een paar minuten tot het spek knapperig en de ui lichtbruin is. Voeg de cantharellen toe en bak nog een paar minuten. Voeg de crème fraîche toe en eventueel wat water. Breng op smaak met wat zwarte peper en eventueel wat zout. Bestrooi met de peterselie of tijm.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten