woensdag 25 mei 2016

Cake met karamel en sinaasappel

Voor de Perzische juwelenrijst die wij aten, had ik sinaasappelschil nodig. De sinaasappel legde ik in de koelkast en een dag later bakte ik deze cake. Naast de sinaasappel deed ik nog wat in kleine blokjes gesneden fudge door de cake. Meteen weer een kandidaat voor de Keek van de Week.  

Op dit pinterestbord staan ze allemaal bij elkaar. 




Cake met karamel en sinaasappel

  • 1 sinaasappel
  • 70 gram fudge (zachte karamelblokjes)
  • 100 gram zachte boter
  • 100 gram yoghurt
  • 175 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 eieren
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
Schil de sinaasappel dik zodat het wit ook meekomt. Snijd overdwars in dikke plakken en de plakken in stukjes. 
Snijd de karamel in hele kleine blokjes.
Klop de boter, yoghurt, suiker en vanille ± 5 minuten. Klop er dan 1 voor 1 de eieren door. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en meng door het beslag. Meng er als laatste de stukjes sinaasappel en blokjes karamel door. 
Verdeel het beslag over de cakevorm. Bak de cake in een oven van 175C in ± 55 minuten gaar. Laat een half uurtje in de vorm afkoelen en stort de cake dan op een taartrooster om verder af te koelen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen