donderdag 11 februari 2010

Boerenkoolstamppot

Ik kwam tot de ontdekking dat mijn boerenkoolstamppot nog niet op dit blog staat. Niet dat ie superspeciaal is, maar wel erg lekker. En omdat mannetje Q een groot fan van boerenkool is, staat het in de winterperiode toch bijna elke week wel een keer op tafel.

De foto is van de periode in Ierland. Manlief en mannetje Q hadden de Nederlandse rookworst meegenomen, ik heb zelf in de kas de boerenkool geoogst, en hiermee heb ik voor mijn cottagemaatjes echte boerenkoolstamppot gemaakt.


boerenkool-rookworst-stamppot-afbeelding

Boerenkoolstamppot

(3 personen)
  • 1 kg aardappels
  • 450 gram diepvriesboerenkool
  • 100 gram spekblokjes
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • cayennepeper
  • 2 dl warme melk
Bak de spekjes in eigen vet uit. Voeg, als ze bijna knapperig zijn, de ui toe. Fruit een paar minuten mee. Voeg op het laatst het uitgeperste teentje knoflook toe. 
Schil de aardappels en snijd ze in plakjes (dan zijn ze sneller gaar). Kook ze in ongeveer 10 minuten in krap water gaar. 
Verwarm de (ontdooide) boerenkool volgens de aanwijzing op de verpakking. 
Giet de aardappels af. Stamp ze met de warme melk fijn. Meng de hete boerenkool en het spekuimengsel erdoor heen. Breng op smaak met een snuf cayennepeper. 
Wij eten er altijd een lepel picallilly bij. 

1 opmerking:

  1. Zonder ui, knoflook, peper, spekblokjes en met extra veel rookworst is ie lekkerder hoor :)

    BeantwoordenVerwijderen