Citroengemberlimonade
- 450 gram suiker
- 600 ml water
- stuk gemberwortel van 10 cm
- 10 citroenen
- (koolzuurhoudend) water
- ijsblokjes
Schil het stuk gemberwortel en rasp het heel fijn. Breng de 600 ml water met de suiker en de gemberrasp aan de kook en roer ondertussen zodat de suiker oplost. Laat de suikersiroop 3 minuten doorkoken. Laat afkoelen tot gebruik. Deze suikersiroop kun je zeker 2 weken bewaren in de koelkast.
Op het moment dat je de limonade gaat maken pers je de citroenen uit. Doe in een kan 3 delen gembersuikersiroop, 3 delen citroensap en vul aan met zo´n 10-14 delen (koolzuurhoudend) water naar smaak en wat ijsblokjes. Proef voordat je de maximumhoeveelheid water hebt toegevoegd. Afhankelijk van de sterkte van het citroensap en van je smaak voeg je meer of minder water toe.
Als je gebruik maakt van een literkan is dit een goede richtlijn: 150 ml gembersuikersiroop, 150 ml citroensap, en 500-700 ml water.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten