Het recept heb ik (nagenoeg) overgenomen uit Vers uit de tuin van Sarah Raven.
Courgettetaart
(vorm van 30 bij 30 cm)- 1,2 kg courgette
- zout
- 1 grote ui, fijngesneden
- 1 prei, in dunne ringen
- 6 el olijfolie
- 200 gram feta, in blokjes
- 4-6 takjes dille
- blaadjes van 4-6 takjes peterselie
- blaadjes van 2-3 takjes munt
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
- peper
Rasp de courgette grof en bestrooi ze met een beetje zout. Laat uitlekken in een vergiet en druk het meeste vocht eruit.
Verhit 1 el olijfolie en bak hierin de ui en prei een paar minuten. Voeg de uitgelekte courgette toe. Bak dit 10 minuten op laag vuur om het meeste van het nog aanwezige vocht kwijt te raken.
Vet een bakvorm of ovenschaal in en bestrooi met wat paneermeel. Bekleed deze met filodeeg, waarbij je de velletjes telkens met wat olijfolie bestrijkt. Bewaar een paar vellen om straks de bovenkant mee af te dekken.
Schep het courgettemengsel in de vorm. Verdeel de blokjes feta erover. Hak de kruiden fijn en verdeel deze over de feta. Klop in een kom de eieren los met de slagroom en flink wat slagen peper. Giet dit mengsel over de courgette. Dek de bovenkant van de taart af met de resterende vellen filodeeg. Bestrijk de bovenkant met olijfolie en bak de taart ongeveer 1 uur in een oven van 200 C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten