Spinazietortilla
(1-2 personen)- 300 gram aardappels
- 1 ui, in ringen
- 3 eetlepels olijfolie
- 300 gram verse spinazie
- 1 teentje knoflook
- zout, peper
- 3 eieren
- 5 el melk
- 20 gram boter
- 3 kleine tomaten, in plakken
Schil de aardappels. Snijd ze in schijfjes en kook deze 4 minuten voor in een laagje water. Giet af en laat ze afkoelen.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Laat op laag vuur de uiringen glazig worden. Dit duurt 10-15 minuten.
Was eventueel de spinazie en slinger droog in een slacentrifuge.
Haal de uiringen uit de pan en laat hierin, in gedeelten, de spinazie op hoog vuur slinken. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Schep uit de pan.
Klop de eieren los met de melk, wat peper en zout en het uitgeperste teentje knoflook.
Laat de rest van olie met de boter heet worden en giet een dun laagje eimengsel in de pan. Zet het vuur laag en verdeel eerst de aardappelplakjes erover, dan de uiringen, dan de spinazie en als laatste de tomaatplakken. Giet het resterend eimengsel erover. Leg een deksel op de pan en laat de tortilla in 15-20 minuten gaar worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten